Sijoitusvinkit.com

Hauskoja ja yllättävän todentuntuisia sijoitusvinkkejä.

Sijoittaminen nuorille, aikuisille ja nuorille aikuisille — 2 minuutin tiivistelmä

Paras sijoitusvinkki niin nuorukaisille, aikuisille ja vanhemmillekin ihmisille on: tutustu sijoittamiseen. Tutustu lukemalla, katselemalla, kuuntelemalla — sitten kokeilemalla. Tämän neuvon noudattaminen säästää rahaa.

On tietenkin tärkeää myös miettiä minkä takia johonkin tuotteeseen tai resurssiin sijoitetaan. Syy voi olla esimerkiksi taloudellisen turvan parantaminen tai varallisuuden kasvattaminen, tai niiden yhdistelmä.

Lisäksi sijoittamista harkitsevan, tai sitä jo harrastavan, henkilön on mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin mietittävä mikä on oma kipukynnys — miten suuria riskejä on valmis ottamaan.

Riskin merkitys

Karkeasti siivilöitynä voidaan ajatella, että mitä suurempi riski on, sitä suuremmat voivat sijoituksen tuotot olla. Matalan riskin sijoituksessa on epätodennäköistä menettää osa tai koko sijoitus, mutta samalla on epätodennäköistä tienata sijoituksella suuria summia.

Esimerkki suuresta riskistä

Tällä hetkellä kryptovaluutat ovat sangen suosittuja ”sijoituskohteita”. Edellisen sanan kohdalla lainausmerkit ovat paikallaan, sillä kryptovaluuttoihin sijoittamista voidaan ajatella niiden suuren riskitason vuoksi lähinnä spekulointina, siis keinotteluna. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) ja Ethereum (ETH), voivat toistaiseksi helposti moninkertaistaa sijoitetun summan, jopa lyhyessä ajassa. Samaan tapaan sijoitettu summa voi helposti sulaa pois, ja tässäkin tapauksessa: jopa lyhyessä ajassa.

Esimerkki matalasta riskistä

Vaikka periaatteessa niin sanottujen ”puristien” silmissä ASP-säästäminen ei ole sijoittamista, se esitellään tämän otsikon alla, sillä de facto ASP-tili tarjoaa säästetylle summalle suhteellisen hyvän korkokertymän. Esimerkiksi Osuuspankki maksaa ASP-tilille yhden prosentin talletuskoron lisäksi pankkikohtaisen, vähintään 2-4 % lisäkoron säästämisen ensimmäiseltä vuodelta, ja enintään viideltä seuraavalta vuodelta. On hyvin epätodennäköistä, että ASP-tilille säästetty raha häviää taivaan tuuliin. Toisaalta rahalle maksettava korko on melko pieni.

Lue myös Warren Buffetista.